Opšti uslovi korišćenja

Opšti uslovi korišćenja

Poštovani posetioci/kupci,

kada naručite neki od artikala iz ponude Internet prodavnice www.kreativadizajn.rs i dobijete potvrdu na email adresu da je vaša porudžbina primljena, upravo ste zaključili ugovor sa Trgovcem, koji kao i svaki drugi ugovor, podrazumeva određena prava, ali i obaveze za obe ugovorne strane.

Zato vas molimo da se, pre naručivanja, detaljno upoznate sa Opštim uslovima korišćenja Trgovca u tekstu koji sledi.

 1. Opšti uslovi korišćenja Trgovca smatraće se sastavnim delom Ugovora zaključenog između Kupca i Trgovca.

Trgovac zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune Opštih uslova korišćenja.

Za sva pitanja koja nisu regulisana Opštim uslovima korišćenja, primenjivaće se odredbe Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o elektronskoj trgovini i ostali vazeći propisi Republike Srbije koji regulišu ovu oblast.

 1. Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Trgovac zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta.

 1. Radno vreme

Internet prodavnica  kreativadizajn.rs radi i prima porudžbine od 24 sata, 7 dana u nedelji.

Za sve informacije kupcima je dostupan call centar čije radno je vreme od 09 do 17 časova.

Tel: 0621723086

Email: kreativadizajn1@gmail.com

 1. Izjava o zaštiti privatnosti

Trgovac se obavezuje se da će čuvati privatnost svih kupaca.

Svi podaci o korisnicima/kupcima ce se strogo čuvati i biti dostupni samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Internet prodavnice Kreativa odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 1. Naručivanje

Naručivanjem proizvoda iz ponude Internet prodavnice kreativa.rs, zaključujete ugovor sa Trgovcem, preuzimate određene obaveze i potvrđujete:

 1. da ste detaljno upoznati sa Opštim uslovima korišćenja Trgovca,
 2. da su podaci koje ste naveli, a vezano za isporuku, tačni i vaši lično.
 3. da ukoliko poručujete artikal sa slikom/tekstom sa vašeg računara, ta slika/tekst ne krši zakon o zaštiti autorskih prava, ne podstiče i ne poziva na rasnu, versku ili nacionalnu mržnju, ne podstiče nasilje niti omalovažava osobu ili osobe.
 4. da ćete robu koju ste poručili, primiti i platiti ukoliko je roba isporučena u dogovorenom vremenskom roku.
 5. da ćete se pridržavati uputstva za održavanje artikala.

   6. Upustvo za održavanje

Uputstvo za održavanje artikala je sastavni deo deklaracije koja se nalazi na svakom artiklu.

Uputstvo za održavanje se nalazi na sajtu Internet prodavnice kreativa.rs, na svakom proizvodu ispod opisa.

Molimo kupce da se pridržavaju upustva za održavanje.

 1. Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om.

Preuzimamo pravo da menjamo sve cene bez prethodnog obaveštavanja, u svakom trenutku.

 1. Dostupnost proizvoda

Prihvatamo porudžbine za sve proizvode koji su raspoloživi.

U slučaju da su proizvodi iz Internet Prodavnice kreativa.rs privremeno nedostupni, zadržaćemo vašu porudžbinu dok nam prozivod ponovo ne bude na raspolaganju, a zatim ćemo, uz vasu saglasnost, porudžbinu poslati uobičajenim putem.

Zadržavamo pravo da bez prethodnog obaveštavanja dodamo ili povučemo iz ponude bilo koji artikal, u svakom trenutku.

 1. Prijem narudžbine

Prihvataju se sve narudžbine preko Internet prodavnice kreativadizajn.rs. za isporuku na celoj teritoriji Srbije.

 1. Rok isporuke

Pored svakog proizvoda je naveden je rok isporuke. Rok isporuke se računa u

zavisnosti od načina placanja:

 1.  ukoliko je placanje gotovinom pri isporuci, rok se racuna od trenutka kada dobijete obavestenje o potvrdi narudzbenice na email adresu da je primljena.
 2. ukoliko plaćate online koristeći svoju platnu karticu, računa se od trenutka kada prođe isplata.

U određenim slučajevima može doći do zastoja u isporuci zbog razloga na koje ne možemo da utičemo (tehnički razlozi, nestanak struje, viša sila, kašnjenje u dostavi kurirske službe i slično).

Ukoliko dođe do ovakvih situacija bićete blagovremeno obavešteni.

 1. Izbor načina plaćanja

Automatski sa potvrdom narudžbenice, na e-mail vam se šalje pregled narudžbenice i uputstvo za plaćanje.

Naručeni proizvodi za sada mogu da se plate samo pouzećem (plaćanje gotovinom kuriru prilikom preuzimanja pošiljke) Opcija placanje platnim karticama Visa, MasterCard i Maestro jos uvek nije dostupna. Ova opcija će u budućnosti biti dostupna.

 1. Dostava

Dostavu pošiljki vrši naša partnerska kurirska služba Postexpress na kucnu adresu.

Troškovi dostave se posebno naplaćuju i zavise od mase paketa, a ne od mesta dostave. Cena dostave je od 400 do 600 dinara. Trgovac nije odgovoran za probijanje roka isporuke ukoliko je kašnjenje izazvala kurirska služba.

Bez obzira na to, ukoliko do takvih situacija dođe, molimo vas da nas o tome obavestite kao i o bilo kakvim drugim neregularnostima pri isporuci od strane kurira.

Prilikom predaje vaše pošiljke kurirskoj službi, poslaćemo vam na email obaveštenje da smo pošiljku poslali.

Pošto dobijete obaveštenje o očekivanom danu uručenja narudžbine, kupac je dužan da bude dostupan tog dana kako bi ga kurirska služba kontaktirala u slučaju potrebe, lakše pronašla i uručila poružbinu.

Ukoliko kupac nije dostupan ili se ne nalazi na adresi za isporuku određenog dana, paket se može vratiti Trgovcu. U tom slučaju, Trgovac će ponovo poslati paket, a kupac će, nažalost, biti dužan da plaća cenu dostave još jednom.

Kupac može angažoavti i neko drugo punoletno lice da primi i eventualno plati poružbinu ukoliko je način plaćanja gotovinom.

Kurirske troškove plaćate kuriru pri dostavi paketa nezavisno od načina plaćanja naručenog artikla.

 1. Otkazivanje narudžbine

Internet prodavnica Kreativa Dizajn ima pravo da otkaže porudžbinu ukoliko smatra da se njome kše propisi o autorskom pravu, raspiruje verska, rasna i nacionalna netrpeljivost ili postoji sumnja da je narudžbina na bilo koji drugi način u suprotnosti sa zakonom.

Kada primimo vašu porudžbinu štampanje vršimo sledećeg jutra, i zato kupac ima pravo otkazivanja narudžbine samo ako se otkaže do kraja istog dana kada je proizvod i naručio.

Posle email potvrde narudžbine, kupac nema pravo na otkazivanje ili zamenu artikla, obzirom da se svi proizvodi u ponudi Internet prodavnice kreativadizajn.rs prilagođavaju vašoj ličnoj kreaciji.

Kupac ima pravo otkazivanja za sve proizvode Internet prodavnice u slučaju probijanja rokova isporuke ili oštećenja proizvoda.

U tom slučaju kupac može da odustane od narudzbine ili ako je naručenu robu već primio po isteku predviđenog roka, može da vrati artikl, a Trgovac ce izvršiti povraćaj novca na onaj način na koji je kupac izvršio plaćanje. Artikl mora biti u nenošenom tj. neupotrebljenom stanju i adekvatno upakovan. Ovo pravo kupac može iskoristiti u roku od 7 dana od dana prijema narudžbine.

 1. Pravo na reklamaciju

Kupac ima pravo reklamacije na sve artikle iz ponude Internet prodavnice.

Ako je greškom Trgovca, kupcu poslat artikl sa veličinom, šifrom ili bojom artikla koja ne odgovara parametrima iz porudžbenice. Tom prilikom će Trgovac izvršiti povraćaj novca ili zamenu artikla.

Kupac nema pravo reklamacije u slučaju da je sopstvenom grečkom ili pogrešnom procenom porucio artikl sa neodgovarajucom veličinom, šifrom ili bojom artikla, ako je pogrešno odredio poziciju ili format štampe ili veza i sl.

Kupac nema pravo na reklamaciju za oštecenje artikala ukoliko je do njega došlo zbog nepostovanja uputstva za održavanje artikala. 

Kupac nema pravo za zamenu personalizovanih proizvoda ako nije načinjena greška od strane prodavca.

Trgovac nije odgovoran ukoliko kupac nije bio upoznat sa uputstvom za održavanje artikala.

Kupac koji koristi pravo reklamacije, dužan je da podnese Izjavu o reklamaciji pismenim putem i to putem e-maila ili telefonom. U izjavi se moraju navesti razlozi za reklamaciju. Takođe kao dokaz za svoje navode, kupac mora poslati sliku oštećenja.

Ovlašćeni radnik Internet prodavnice kreativadizajn.rs u najkraćem mogućem roku, a ne dužem od 5 dana, razmotriće razloge reklamacije. Ukoliko su razlozi opravdani, kupcu ce se izvršiti povraćaj novca na način na koji je uplata izvršena ili isporučiti novi proizvod.